X

Ghidul eco-turistului

Ghidul Eco_Turistului (Să protejăm natura!)

“În ultima vreme, dezvoltarea rapidă a sectorului turismului şi creşterea numărului de turişti exercită o influenţă crescută asupra mediului înconjurător.

În momentul de faţă, trebuie să ne gândim că resursele existente la nivel mondial sunt limitate, poluarea mediului înconjurător este într-o continuă creştere, în timp ce sute de milioane de oameni trăiesc în sărăcie, nu au acces la apa potabila .i electricitate, existând riscul dispariţiei a numeroase specii de plante, animale şi peşti.

În vederea promovării unui comportament eco-responsabil în rândul turiştilor din toate zonele ţării precum şi în vederea deplasărilor în

străinătate, Unitatea de Politici Publice din cadrul Ministerului Mediului şi Dezvoltării Durabile, a elaborat prezentul ghid care prezintă instrumente practice simple şi concrete, la îndemâna fiecărui turist sau a oricărui

cetaţean, pentru a reduce impactul negativ asupra mediului.

Pentru a avea un comportament eco-responsabil trebuie ca la nivel de individ şi de grup, să ne schimbăm mentalitaţile şi obiceiurile.

Trebuie sa fim conştienţi că în fiecare zi de muncă sau de vacanţă avem ocazia să reducem impactul negativ asupra mediului, generat de activităţile noastre…”