Participanţi (donatori)


Despre Apa Nova Bucureşti
Apa Nova Bucureşti, filiala Veolia Apa, este din noiembrie 2000, pentru o durată de 25 de ani, concesionarul serviciilor publice de alimentare cu apă şi canalizare din Bucureşti.
Apa Nova Bucureşti (ANB) are ca principal obiect de activitate gestionarea resurselor de apă, tratarea şi distribuţia apei către consumatori, evacuarea apelor uzate şi a apelor meteorice de pe teritoriul Municipiului Bucureşti.
Despre Veolia Apa
Veolia Environment este primul operator mondial în domeniul serviciilor de apa cu o istorie de peste 150 de ani. Veolia Apa, divizie a Veolia Environment este prezentă în România prin filialele sale Apa Nova Bucureşti şi Apa Nova Ploieşti.
www.veolia.com

S.C. APA NOVA Bucureşti S.A. a donat 10.000 euro pentru
susţinerea campaniei de conştientizare "Vreau să trăiesc. Ajută-mă!"

 Scurt istoric:
8 iunie 2009
, sub deviza "Apa desface frontiere" autorităţi locale, ONG-uri de mediu, reprezentanţi UNESCO, reprezentanţi ai Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, participanţi din mediul universitar, presa naţională şi internatională, ambasadori şi reprezentanţi Veolia din cele şapte ţări participante au participat la un schimb de experienţă internaţional pe teme de mediu organizat de Veolia România.
Cu ocazia acestui eveniment,  "Timp de 3 zile, Sfântu Gheorghe a devenit capitala Verde Veolia a tuturor ţărilor danubiene participante la acest eveniment dovedind astfel ca «Apa desface frontiere». Aceste zile dedicate mediului vor fi declaraţia noastra comună de colaborare şi protejare a mediului şi a resurselor vitale de apă" a declarat Dl. Bruno Roche, director general Apa Nova Bucureşti.

16 iunie 2010, sub deviza "Protejaţi cele 12.000 de leghe de mari europene", Veolia Apa in parteneriat cu Unesco si Ministerul Afacerilor Externe a organizat cu ocazia Anului Internaţional al Biodiversităţii un schimb de experienţă internaţional pe teme de mediu în Delta Dunării, recunoscută ca un adevărat muzeu natural de biodiversitate.

Autorităţi centrale şi locale, ONG-uri de mediu, reprezentanţi UNESCO, reprezentanţi ai Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, participanţi din mediul universitar, presa naţională şi internatională, ambasadori şi reprezentanţi Veolia din cele 7 ţări participante au prezentat proiecte şi soluţii în vederea protejării resurselor de apă si a biodiversităţii.

"Timp de trei zile, Sfântu Gheorghe a redevenit capitala verde Veolia, printr-un eveniment ce se doreşte a deveni o tradiţie pentru Veolia Apa, un cadru prielnic pentru a lucra împreună şi a anticipa măsurile ce trebuie întreprinse pentru a proteja apa, biodiversitatea şi viitorul nostru comun." a declarat Bruno Roche, director general Apa Nova Bucuresti şi Veolia România.

De asemenea, în colaborare cu Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, Veolia Apa sprijină organizarea concursului internaţional "O şansă Dunării Albastre" şi a dotat Centrul Muzeal Eco-Turistic Delta Dunării din Tulcea cu 16 vitrine de expunere. La Sfântu Gheorghe, investiţia Veolia în proiectele de mediu a continuat cu donarea unei vidanje pentru apele uzate şi organizarea de acţiuni de plantare de puieţi pe digurile din împrejurimi.

20 iunie 2011,  sub deviza "Apărați Farul lumii - Biodiversitatea", Veolia Apa a organizat cea de-a treia ediție a evenimentului din Delta Dunării dedicat biodiversității.  Pentru a marca încheierea zilelor de promovare a protejării mediului și ecosistemului, au fost lansați în apele Dunării 150 de sturioni în vederea repopulării."Acțiunea noastră de repopulare a apelor Dunării cu sturioni este simbolul acestui eveniment pe care în ultimii ani l-am organizat în vederea promovării biodiversității și protejării ecosistemului.  …. Sunt bucuros că putem contribui în Delta Dunării nu doar prin proiecte și strategii de mediu, ci și prin acțiuni concrete la care participă un număr atât de mare de persoane precum în acest an. Ca simbol al atașamentului nostru pentru Delta Dunării, anul acesta, compania Veolia Apa a adoptat un cuplu de pelicani." a declarat Bruno Roche, director general Apa Nova Bucureşti şi Veolia Apa.