X
Facebook Twitter YouTube

Concursul „O ŞANSĂ DUNĂRII ALBASTRE"

Concursul Naţional de Proiecte de Afişe cu tematică ecologică intitulat „O ŞANSĂ DUNĂRII ALBASTRE"
"Începând cu anul 2000 Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării in partenertiat cu Liceul de Arta „George Georgescu” Tulcea au lansat Concursul Naţional de Proiecte de Afişe cu tematica ecologică intitulat „O ŞANSĂ DUNĂRII ALBASTRE”. Locul de întâlnire al mesajelor nu poate fi altul decat la Tulcea, România, punctul terminus al fluviului, care înainte de a se uni cu Marea Neagra creează locul cel mai fascinant din Europa – Delta Dunării.
Obiectivul concursului este, ca prin intermediul unor expoziţii de afise / materiale dedicate protejării naturii prin artă, să se conştientizeze şi să se menţină constant interesul opiniei publice, şi în special al tinerei generaţii, asupra necesităţii conservării ecosistemelor naturale. Mesajul artistic devine astfel semnal, atenţionare si contribuţie la sensibilizarea factorilor responsabili şi decizionali, dar în acelaşi timp reprezintă un factor de educaţiei pentru mediu, un instrument în încercarea de atragere şi implicare a publicului în conservarea şi protecţia fluviului DUNĂREA şi a DELTEI DUNĂRII." (http://www.thebluedanube.ro/content/home)


Filme de prezentare pentru ediţiile:
"O ŞANSĂ DUNĂRII ALBASTRE" - concurs internaţional de creaţie cu tematică ecologică, ediţia a XI-a, Tulcea, 2010
"O ŞANSĂ DUNĂRII ALBASTRE" - concurs internaţional de creaţie cu tematică ecologică, ediţia a XII-a, Tulcea, 2011


„O ŞANSĂ DUNĂRII ALBASTRE”
Concurs internaţional de creaţie cu tematică ecologică, Ediţia a XIII-a, Tulcea – 2012

Invitaţie
Începând cu anul 2000, Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) în parteneriat cu Liceul de Artă „George Georgescu” organizează Concursul  de Proiecte de Afişe cu tematică ecologică intitulat “O ŞANSĂ DUNĂRII ALBASTRE”.  Obiectivul concursului este ca prin intermediul unor expoziţii de afişe dedicate protejării naturii, prin artă, să se conştientizeze şi să se menţină constant interesul opiniei publice, şi în special al tinerei generaţii, asupra necesităţii conservării ecosistemelor naturale. Mesajul artistic devine astfel semnal, atenţionare şi contribuie la sensibilizarea factorilor responsabili şi decizionali, dar în acelaşi timp reprezintă un factor al educaţiei pentru mediu, un instrument în încercarea de atragere şi implicare a publicului în conservarea şi protecţia apelor DUNĂRII şi a DELTEI DUNĂRII. 
Valoarea concursului a crescut de la un an la altul iar începând cu anul 2010 acesta a devenit internaţional, iar o selecţie cu cele mai bune lucrări a fost itinerată de-a lungul Dunării fiind prezentată în Bulgaria, Ungaria, Slovacia, Austria şi Germania.
Invitaţie
Regulamentul concursului
www.thebluedanube.ro/

COMUNICAT DE PRESĂ
– 6 iunie 2012 – Câştigătorii concursului  “O ŞANSĂ DUNĂRII ALBASTRE” 2012
Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) anunţă câştigătorii concursului internaţional de creaţie cu tematică ecologică „O ŞANSĂ DUNĂRII ALBASTRE”, organizat în parteneriat cu Liceul de Artă “George Georgescu” Tulcea. Concursul a fost adresat tinerilor între 15-18 ani de la liceele de artă din România şi din celelalte ţări dunărene. Câştigătorii au fost aleşi de un juriu, format din personalităţi din domeniul artistic, reprezentanţi ai ARBDD şi ai sponsorului, după următoarele criterii: încadrarea în temă, creativitate, originalitate. Au fost înscrise în concurs un număr de 109 lucrări ale elevilor din 10 licee de artă din ţară şi 1 liceu din străinătate.
Vezi comunicat

COMUNICAT DE PRESĂ – 6 iunie 2012 – Câştigătorii concursului  “O ŞANSĂ DUNĂRII ALBASTRE” 2012
Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) anunţă câştigătorii concursului internaţional de creaţie cu tematică ecologică „O ŞANSĂ DUNĂRII ALBASTRE”, organizat în parteneriat cu Liceul de Artă “George Georgescu” Tulcea. Concursul a fost adresat tinerilor între 15-18 ani de la liceele de artă din România şi din celelalte ţări dunărene. Câştigătorii au fost aleşi de un juriu, format din personalităţi din domeniul artistic, reprezentanţi ai ARBDD şi ai sponsorului, după următoarele criterii: încadrarea în temă, creativitate, originalitate. Au fost înscrise în concurs un număr de 109 lucrări ale elevilor din 10 licee de artă din ţară şi 1 liceu din străinătate.
Vezi comunicat


„O ŞANSĂ DUNĂRII ALBASTRE”
Concurs internaţional de creaţie cu tematică ecologică, Ediţia a XIV-a, Tulcea – 2013

Începând cu anul 2000, Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) în parteneriat cu Liceul de Artă „George Georgescu” organizează Concursul Naţional de Proiecte de Afişe cu tematică ecologică intitulat “O ŞANSĂ DUNĂRII ALBASTRE”. Locul de întâlnire al mesajelor nu poate fi altul decât la Tulcea/România, punctul terminus al fluviului, care înainte de a se uni cu Marea Neagră, creează locul cel mai fascinant din Europa – Delta Dunării.
Obiectivul concursului este ca prin intermediul unor expoziţii de afişe dedicate protejării naturii, prin artă, să se conştientizeze şi să se menţină constant interesul opiniei publice, şi în special al tinerei generaţii, asupra necesităţii conservării ecosistemelor naturale. Mesajul artistic devine astfel semnal, atenţionare şi contribuie la sensibilizarea factorilor responsabili şi decizionali, dar în acelaşi timp reprezintă un factor al educaţiei pentru mediu, un instrument în încercarea de atragere şi implicare a publicului în conservarea şi protecţia apelor DUNĂRII şi a DELTEI DUNĂRII. 
Regulamentul concursului
www.thebluedanube.ro/ 

INVITAŢIE la vernisajul expoziţiei “O ŞANSĂ DUNĂRII ALBASTRE”,  Tulcea, 5 iunie 2013
Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării vă invită să luaţi parte la vernisajul expoziţiei care reuneşte cele mai bune lucrări participante la concursul internaţional de creaţie cu tematică ecologică „O ŞANSĂ DUNĂRII ALBASTRE”, organizat în parteneriat cu Liceul de Artă “George Georgescu” Tulcea. Evenimentul va avea loc la Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunării din Tulcea, în data de 5 iunie, la ora 13:00.
Obiectivul concursului este, ca prin intermediul unor creaţii dedicate protejării naturii, prin artă, să se conştientizeze şi să se menţină constant interesul opiniei publice, şi în special al tinerei generaţii, asupra necesităţii conservării ecosistemelor naturale. Mesajul artistic devine astfel semnal, atenţionare si contribuţie la sensibilizarea factorilor responsabili şi decizionali, dar în acelaşi timp reprezintă un factor al educaţiei pentru mediu, un instrument în încercarea de atragere şi implicare a publicului în conservarea şi protecţia fluviului DUNĂREA şi a DELTEI DUNĂRII.
Vezi Invitaţie

COMUNICAT DE PRESĂ – 6 iunie 2013
Miercuri, 5 iunie 2013, a avut loc la Tulcea vernisajul expoziţiei intitulate „O şansă Dunării albastre“, parte a proiectului DANUBEPARKS STEP 2.0 – Ancorarea Reţelei Dunărene de Arii Protejate ca Platformă pentru Conservarea Patrimoniului Natural al Dunării, finanţat prin Programul Sud-Estul Europei 2007-2013.
Organizată anual, începând din 2000, manifestarea îşi propune să prezinte problemele de mediu legate de Dunăre prin recursul la o perspectivă artistică ce exprimă viziunea unor tineri elevi de la liceele de artă din mai multe ţări dunărene, în ideea creşterii conştientizării publicului, actorilor locali şi a factorilor de decizie cu privire la însemnătatea protejării ecosistemelor şi biodiversităţii fluviului ca fundament al unui mediu curat, dar şi ca vectori principali ai dezvoltării durabile.
Vezi comunicat


COMUNICAT DE PRESA – 1 iulie 2013
La sfârșitul lunii iunie a acestui an au fost desemnați câștigătorii celei de-a paisprezecea ediții a expoziției itinerante intitulate „O şansă Dunării albastre“, parte a proiectului DANUBEPARKS STEP 2.0 – Ancorarea Reţelei Dunărene de Arii Protejate ca Platformă pentru Conservarea Patrimoniului Natural al Dunării implementat de Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării şi finanţat prin Programul Sud-Estul Europei 2007-2013.
Tema expoziţiei o constituie Dunărea, cu accent pe problemele legate de mediu, subliniate prin viziunea artistică a unor tineri elevi de la licee de artă din România, Bulgaria, Slovacia şi Austria. La concurs au participat aproximativ 200 de lucrări din domeniul artelor vizuale, premiile fiind acordate de un juriu de specialitate din care fac parte cinci personalităţi din lumea artistică: Ibrahim Keita – Muzeul de Artă Tulcea, Dorel Găină şi Andrei Budescu –  Universitatea de Artă şi Design Cluj-Napoca, Liliana Rusu – pictor, Ovidiu Felipov – Universitatea „Ovidius“ Constanţa, Facultatea de Arte.
Vezi comunicat


COMUNICAT DE PRESĂ – 11 aprilie 2014 – Expoziţia “O ŞANSĂ DUNĂRII ALBASTRE” prezentă la Comisia Europeană de la Bruxelles
Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării implementează, ca partener, în perioada 01.10.2012 – 30.09.2014, proiectul finanţat prin Programul de Cooperare Transnaţională Sud Estul Europei 2007-2013 (SEE Programme 2007-2013), DANUBEPARKS STEP 2.0 - Anchoring the Danube River Network of Protected Areas as Platform for Preservation of Danube Natural Heritage (Ancorarea Reţelei Dunărene de Arii Protejate ca Platformă pentru Conservarea Patrimoniului Natural al Dunării).
Proiectul DANUBEPARKS STEP 2.0 continuă succesul celor trei ani de cooperare transnaţională între Ariile Protejate Dunărene. În cadrul proiectului, pachetul de lucru 2 (WP2) - Activităţi de comunicare, Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării organizează în parteneriat cu Liceul de Artă „George Georgescu” Concursul  de Proiecte de Afişe cu tematică ecologică intitulat “O ŞANSĂ DUNĂRII ALBASTRE”. Începând cu anul 2010 concursul a devenit internaţional,  o selecţie cu cele mai bune lucrări ale fiecărei ediţii a fost prezentată în oraşe situate de-a lungul Dunării, în cadrul proiectului DANUBEPARKS – Reţeaua Dunăreană de Arii Protejate – Dezvoltarea şi Implementarea Strategiilor Transnaţionale pentru Conservarea Patrimoniului Natural al Dunării.
vezi comunicat


COMUNICAT DE PRESA – 4 iunie 2014 – ARBDD vă invită să sărbătoriţi Ziua Mediului 
Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării celebrează Ziua Mondială a Mediului, pe data de 5 iunie 2014, alături de reprezentanţii organizaţiilor şi instituţiilor de mediu din teritoriu, a reprezentanţilor autorităţilor publice locale din Tulcea şi judeţele învecinate Galaţi şi Constanţa, a reprezentanţilor institutelor de cercetare în domeniul mediului, mass media locală şi publicul interesat. Astfel, la sediul Centrului Muzeal Ecoturistic Delta Dunării al ICEM Tulcea, începând cu ora 11.30, se va desfăşura o Conferinţă de celebrare urmată, la orele 13.00, de vernisajul expoziţiei “O Şansă Dunării Albastre”.
Ziua Mondială a Mediului a fost stabilită de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite în 1972, pentru a marca deschiderea Conferinţei de la Stockholm privind Mediul Uman. Ziua Mondială a Mediului este principalul instrument al Naţiunilor Unite pentru încurajarea la scară mondială a conştientizării şi acţiunii pentru mediul înconjurător. De-a lungul anilor a crescut devenind o platformă globală, largă, pentru public, care se celebrează deja în peste 100 de ţări. Este de asemenea folosită ca şi ”ziua oamenilor” pentru a face ceva pozitiv pentru mediu, concentrând acţiunile individuale într-o putere colectivă care generează un impact pozitiv exponenţial asupra planetei.
vezi comunicat


COMUNICAT DE PRESĂ – 6 iunie 2014 – Vernisajul expoziţiei „O şansă Dunării albastre”
Cu prilejul Zilei Mondiale a Mediului, 5 iunie 2014, Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării a organizat la Tulcea vernisajul expoziţiei intitulate „O şansă Dunării albastre“, parte a proiectului DANUBEPARKS STEP 2.0 – Ancorarea Reţelei Dunărene de Arii Protejate ca Platformă pentru Conservarea Patrimoniului Natural al Dunării, finanţat prin Programul Sud-Estul Europei 2007-2013.
Organizată anual, începând din 2000, manifestarea îşi propune să prezinte problemele de mediu legate de Dunăre prin recursul la o perspectivă artistică ce exprimă viziunea unor tineri elevi de la liceele de artă din mai multe ţări dunărene, în ideea creşterii conştientizării publicului, actorilor locali şi a factorilor de decizie cu privire la însemnătatea protejării ecosistemelor şi biodiversităţii fluviului ca fundament al unui mediu curat, dar şi ca vectori principali ai dezvoltării durabile.
vezi comunicat


COMUNICAT DE PRESĂ – 30 iunie 2014 – Câştigătorii competiţiei “O ŞANSĂ DUNĂRII ALBASTRE”, ediţia 2014
În data de 29 iunie 2014, de Ziua Dunării, au fost desemnaţi câştigătorii celei de-a XV-a ediţii a competiţiei intitulate „O şansă Dunării albastre“, parte a proiectului DANUBEPARKS STEP 2.0 – Ancorarea Reţelei Dunărene de Arii Protejate ca Platformă pentru Conservarea Patrimoniului Natural al Dunării implementat de Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării şi finanţat prin Programul Sud-Estul Europei 2007-2013.
Tema competiţiei o constituie Dunărea, cu accent pe problemele legate de mediu, subliniate prin viziunea artistică a unor elevi de la licee de artă din România, Bulgaria şi Slovacia. La concurs au participat aproximativ 250 de lucrări realizate cu diverse tehnici: pictură, grafică, colaj, mixmedia etc, premiile fiind acordate de un juriu de specialitate.
vezi comunicat