Comunicate de presă

INFORMARE DE PRESĂ – 18 iunie 2013 – ARBDD - Proiectul NaviNatur la final
În perioada 2011-2013, Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a implementat împreună cu Centrul pentru Educaţie de Mediu (SCHUBZ) din Luneburg, Germania, proiectul NaviNatur „Descoperă şi prezintă durabilitatea de o manieră transnaţională şi prin noi modalităţi: Educaţie pentru o dezvoltare durabilă (ESD) în cadrul unui program de schimb de elevi prin vizite educaţionale GPS între şcoli din România şi Germania”. Acest proiect a fost finanţat de Deutsche Bundesstiftung Umwelt (DBU).
În perioada 10.06-13.06.2013 în Delta Dunării, în localitatea Sfântu Gheorghe, s-a desfăşurat etapa finală a proiectului NaviNatur. Copiii implicaţi în acest schimb de experienţă, elevi ai Şcolii cu clasele I-VIII Sfântu Gheorghe şi ai Şcolii Marion-Doenhoff-Gymnasium Moeln din Germania, au participat la o vânătoare de comori, descoperite cu ajutorul GPS-ului. Această activitate s-a finalizat cu o festivitate de premiere a celor mai bune tururi GPS, create de copii.
Vezi informare

COMUNICAT DE PRESĂ
-  20 martie 2013 – Seminar de educaţie pentru dezvoltare durabilă folosind tehnologia digitală
Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD), partener în cadrul proiectului NaviNatur „Descoperă şi prezintă durabilitatea de o manieră transnaţională şi prin noi modalităţi: Educaţie pentru o dezvoltare durabilă (ESD) prin rute educaţionale GPS create în cadrul unui program de schimb de elevi între şcoli din România şi Germania”, a găzduit a doua parte a seminarului „Education for Sustainable Development with digital media”, desfăşurat în perioada 14 – 15 martie 2013, prima parte desfăşurându-se la sediul Casei Corpului Didactic din Tulcea.
Seminarul a fost un succes, timp de 2 zile, 50 de  profesori de la  învăţământul preşcolar până la cel preuniversitar, ONG-uri şi alte instituţii, au învăţat despre Educaţia pentru Dezvoltare Durabilă şi modalităţi pentru implementarea sa în şcoli.
Vezi comunicat

COMUNICAT DE PRESĂ
– 17 octombrie 2012 – Copiii Deltei aproape de izvoarele Dunării
Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) este partener în cadrul proiectului NaviNatur „Descoperă şi prezintă durabilitatea de o manieră transnaţională şi prin noi modalităţi: Educaţie pentru o dezvoltare durabilă (ESD) în cadrul unui program de schimb de elevi prin vizite educaţionale GPS între şcoli din România şi Germania.
La începutul lunii octombrie, în perioada 02 - 11.10.2012, un număr de 15 elevi din localitatea Sfântu Gheorghe, judeţul Tulcea, împreună cu profesorii lor şi reprezentantul ARBDD, s-au deplasat în Germania (Hamburg), în cadrul proiectului NaviNatur. Copiii implicaţi în acest schimb de experienţă, atât români cât şi prietenii lor germani (elevi ai şcolilor din Salzhausen şi Lüneburg) au avut parte de un itinerariu bogat, ce a constat în multiple activităţi de socializare, vizitare de obiective turistice, precum şi tururi GPS în mai multe oraşe şi localităţi (Hamburg, Lüneburg, Salzhausen).
Vezi comunicat

COMUNICAT DE PRESĂ – 13 iunie 2012 – Elevii tulceni devin ambasadori ai păsărilor migratoare din Delta Dunării
WWF- România şi Ambasada Statelor Unite ale Americii premiază cele mai bune lucrări din cadrul proiectului educativ comun “Păsările migratoare şi copiii Deltei – poveşti care se împletesc”
În data de 11 Iunie 2012, WWF - România şi Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucureşti au organizat la Tulcea ceremonia de premiere a lucrărilor câştigătoare din cadrul proiectului educativ comun “Păsările migratoare şi copiii Deltei – poveşti care se împletesc”. La evenimentul ce a avut loc la Centrul Muzeal Eco-Turistic Delta Dunării din Tulcea au participat elevi şi profesori de la trei licee tulcene, reprezentanţi ai WWF- România şi ai Ambasadei SUA, doamna Viorica Bîscă, Guvernatorul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, reprezentanţi ai Institutului de Cercetări Eco-Muzeale Tulcea şi experţi din cadrul Societăţii Ornitologice Române. 
Vezi comunicat

COMUNICAT DE PRESĂ – 11 iunie 2012 – Proiectul Navinatur – O experienţă reuşită în Delta Dunării
Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) este partener în cadrul proiectului  NaviNatur „Descoperă şi prezintă durabilitatea de o manieră transnaţională şi prin noi modalităţi: Educaţie pentru o dezvoltare durabilă (ESD) în cadrul unui program de schimb de elevi prin vizite educaţionale GPS între şcoli din România şi Germania”.
Timp de o săptămână, în perioada 31.05 - 07.06.2012 în Delta Dunării, localitatea Sfântu Gheorghe, a avut loc un schimb de experienţă între elevi ai şcolii cu clasele I-VIII Sfântu Gheorghe şi elevi ai şcolii Marion-Doenhoff-Gymnasium Moeln din Germania.
Vezi comunicat

COMUNICAT DE PRESĂ – 15 iunie 2011 – Încheierea proiectului educaţional „Mirifica lume a Deltei Dunării”
Începând cu luna noiembrie 2010, Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării la iniţiativa Grădiniţei cu program prelungit nr. 19 Tulcea şi în parteneriat cu 20 grădiniţe din municipiul şi judeţul Tulcea au început derularea unui proiect educaţional denumit „MIRIFICA LUME A DELTEI DUNĂRII”. Acest proiect este avizat de Inspectoratul Şcolar al Judeţului Tulcea şi are ca scop formarea în rândul copiilor a unor deprinderi şi atitudini favorabile ocrotirii şi protejării naturii, pentru gospodărirea responsabilă a resurselor naturale şi implicarea activă în menţinerea calităţii mediului.
Vezi comunicat

COMUNICAT DE PRESĂ – 5 iulie 2010 – Competiţia Internaţională de poveşti ilustrate Patrimonito 2010-2011
 Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, în calitate de administrator de sit înscris pe lista Patrimoniului Mondial Natural UNESCO, anunţă lansarea Competiţiei Internaţionale de poveşti ilustrate Patrimonito 2010-2011, derulată în cadrul Convenţiei pentru Protecţia Patrimoniului Mondial Natural şi Cultural (1972).
Programul de Educaţie pentru Tineret al Patrimoniului Mondial din cadrul UNESCO oferă tinerilor o şansă să-şi exprime preocupările şi să se implice în protecţia patrimoniului nostru natural şi cultural comun. De aproape zece ani acest Program creează, special pentru copii, desene animate despre Patrimoniul Mondial. Seria animată intitulată Aventurile lui Patrimonito în Patrimoniul Mondial a fost lansată in 2002 şi a introdus un personaj de desene animate numit Patrimonito, care ajută copiii să inveţe despre siturile Patrimoniului Mondial şi provocările cu care se confruntă acestea şi propune o soluţie care să ajute la conservarea sitului.
Vezi comunicat

COMUNICAT DE PRESĂ – 14 iunie 2010 – Evaluare program educaţional „Am un dar pentru Delta Dunării”
În perioada 8-9 iunie 2010 a avut loc, la sediul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) Tulcea, evaluarea finală şi festivitatea de încheiere a programului educaţional „Am un dar pentru Delta Dunării”. Acţiunea face parte din programul de manifestări organizate de ARBDD pentru marcarea Zilei Mondiale a Mediului şi se înscrie în seria de evenimente dedicate aniversării a 20 de ani de la declararea Deltei Dunării ca Rezervaţie a Biosferei.
Programul educaţional „Am un dar pentru Delta Dunării” s-a derulat în cursul anului şcolar 2009- 2010, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Tulcea (ISJ) şi a urmărit creşterea nivelului de conştientizare al elevilor şi extinderea informării privind valoarea biologică, ecologică, estetică, culturală şi economică a Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării. Au participat 5 unităţi de învăţământ din perimetrul RBDD: Şcoala Chilia Veche, Şcoala Sf. Gheorghe, Şcoala Crişan, Şcoala Mila 23, Şcoala de Arte şi Meserii Murighiol.
Vezi comunicat